A piskóta hozzávalói: 15 dkg liszt, fél teáskanál szódapor, fél teáskanál sütőpor, 1 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék, csipet só, 3 tojás, 15 dkg cukor, 2,5 dl sütőtök püré, 2-3 marék durvára vágott dió.
Egy keverő tálban összekevertem a lisztet, szódaport, sütőport, sót és fűszerkeveréket. Egy másik edényben felvertem a tojásokat, majd hozzáadtam a sütőtök pürét. Nem tudom, hogy nálunk kapható-e sütőtök püré, nem is kísérleteztem a megtalálásával, inkább otthon készítettem: sült tököt összeturmixoltam mézzel, tejjel és egy kevés karácsonyi fűszerrel, és ezt adtam a tojáshabhoz.
Ebbe a keverékbe forgattam bele a lisztes keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a kész masszát, és megszórtam a vágott dióval, és így sütöttem meg. Amikor kissé kihűlt, eltávolítottam róla a sütőpapírt, és egy konyharuhába felcsavartam, és félre tettem.
Míg a piskóta hűlt, elkészítettem a krémet, melynek hozzávalói: 22 dkg krémsajt, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg margarin. Ezeket turmixgéppel alaposan összekevertem, majd egy időre beraktam a hűtőbe.
Amikor a piskóta kihűlt, a krémet egyenletesen elsimítottam rajta, majd óvatosan feltekertem. Nekem kissé folyós lett a krém, ezért beraktam a fagyasztóba egy rövid időre, ami igazán hasznára vált.
Mindenkinek, aki csak evett belőle, nagyon tetszett, ezért biztosan nem most készítettem utoljára. De ezen kívül kipróbálok majd másik sütőtökös édességeket is - legalábbis ez a tervem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése