Többször egymás után gyümölcsös fagyi készült, ezért most egy édes változatot gondoltam ki, és hogy legyen benne valami izgalmas, egy "öntet" is készült hozzá.
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
20 dkg fehér csokoládé
2,5 dl tejszín
Míg a fagyi a fagyasztóban várakozott, addig cukorból és kevés vízből szirupot főztem, ebbe került néhány maroknyi vágott dió. Pár percig főztem, majd amikor jónak gondoltam, levettem a tűzről és rum aromát adtam hozzá. Igazán finom illata volt így. Mire fogyasztottuk, addigra a dió beszívta a cukros szirupot, és a külsejére kicsit rá is kötött, ezért grillázsszerű lett - még jobb is, mint amilyenre terveztem. Ezzel szórtam meg a gombócokat a tálalásnál és persze került rá egy kis csokoládé öntet is.
Nagyon finom volt a fehér csoki a rumos dióval, bár nagyon édesre sikeredett. Ettől függetlenül nincs kétségem afelől, hogy elfogy majd az egész, méghozzá nem is olyan sokára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése