Az ötlet nem eredeti. Ugyan én gondoltam ki, hogy mi is kerüljön a tortába, de amikor körülnéztem a neten láthattam, bizony ez az ízkombináció már többeknek is eszébe jutott. Legalábbis ami a mascarponét és a fehér csokit illeti. Vannak ízek, amelyek sokak számára összeillenek.
Bár gyakran készülnek krémsajt alapú torták keksz alappal, én mégis jobban kedvelem a piskótát. A szokás hatalma talán.
Ehhez a tortához a marcipános csokitortámnál használt fehér piskótát képzeltem el. És ha már elképzeltem, akkor meg is sütöttem persze.
A krémhez 50 dkg mascarponét kikevertem 2 dl tejszínnel és 2 kanál porcukorral. Vízgőzön megolvasztottam 20 dkg fehér csokit, és ezt is a krémhez kevertem. Valójában nem volt rá szükség, azért biztos ami biztos egy kevés instant zselatint is kevertem bele. Mivel ajándékba ment a torta, nem szerettem volna, ha még fogyasztás előtt szétcsúszik.
A kihűlt piskótára került tehát ez a krém, és amíg a gyümölcsöt elkészítettem, addig a hűtőbe került.
Úgy 4 dl vízbe kristály cukrot tettem (nem mértem, csak úgy találomra) és felforraltam. Ekkor bele raktam egy csomag (450 grammos) fagyasztott szedret, és néhány percig főztem. 2 lapos evőkanálnyi étkezési keményítőt kikevertem egy kevés vízzel, és lassan a gyümölcshöz adtam, mert azt szerettem volna, ha nem színtiszta zselé lesz, hanem egy kicsit krémesebb réteg kerül a krémre. Még forrón hozzá kevertem fél csomag hagyományos zselatint (persze előbb vízzel elkevertem és felforraltam). Amikor kihűlt a gyümölcs, és kezdett összeállni, akkor öntöttem a mascarpone krémre, és így került vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Amikor a zselé megdermedt, levettem róla a torta formát, akkor így nézett ki:
Aztán felszeletelve:
Utólag kiderült, hogy a szeder jó választás volt, mivel az édes krémhez édes gyümölcs kívánkozott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése