A torta változat így készült:
4 tojásból szokásos módon piskótát sütöttem egy normál méretű kerek tortaformában.
A krémhez 4 tojás sárgáját, 4 kanál lisztet, 4 dl tejet és 10 dkg cukrot sűrű krémmé főztem, majd amikor kihűlt 20 dkg margarinnal habosra kevertem. A 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz felett kemény habbá vertem, és a margarinos krémhez kevertem - ez került a piskótára (nagyon jó, ha jut bele mazsola is, de sajnos most épp nem volt itthon). Eztán 3 dl tejszínhabot simítottam e a krémen, és megszórtam egy kevés reszelt csokival.
Talán jó lett volna egy kevés zselatint is hozzá adni, mert kissé lágy volt a krém. Ettől függetlenül jól sikerült - ami a képről nem igazán mondható el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése