A piskóta hozzávalói:
10 tojás fehérje
30 dkg kristály cukor
30 dkg kókusz reszelék
A krémhez megfőztem 1 csomag tejszín ízű pudingot, 1 púpos evőkanál lisztet, 5 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és 10 dkg kókuszt fél liter tejjel. Amikor a krém kihűlt felvertem fél liter hideg tejszínt, amit össze kevertem a kókuszos krémmel. Ezzel a krémmel töltöttem meg a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből. A lapokkal óvatosan kellett bánni, elég törékenyek voltak.
Néhány órára hűtőbe tettem, aztán díszítettem: felvertem 3 dl tejszínt, adtam hozzá egy kevés zselatint, és habzsák segítségével kidíszítettem a tortát. A húsvétra való tekintettel apró csoki tojásokkal tettem kicsit színesebbé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése