Az almás pite az egyik olyan édesség, amelyet szinte mindenki szeret. Lehet látni különböző főzős műsorokban rengeteg változatát, de számomra ez az igazi.
Hozzávalók (egy nagy gáztepsihez):
50 dkg liszt
25 dkg cukor
csipetnyi só
1/2 ráma
1 sütőpor
2 tojás
tej
A hozzávalókból kevés tejjel tésztát gyúrtam, majd ketté osztottam. Az egyik felét kinyújtottam, és egy tepsibe simítottam majd megszórtam egy kevés zsemlemorzsával, hogy az almából kissé felszívja a nedvességet. Erre került a cukorral és fahéjjal párolt alma. Nem tudom, itt mennyit használtam fel, soha nem szoktam mérni. Az alma réteget pedig befedtem a tészta másik felével. Villával megszurkáltam a tésztát, majd lekentem tojással (ez el is maradhat) és forró sütőben addig sütöttem míg megpirult a teteje.
Amikor kihűlt felszeleteltem. Lehet a tetejére egy kis porcukrot szórni, ha valaki szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése