Igyekezni kell, ha minden olyan ételt szeretnénk még elkészíteni, ami akkor a legfinomabb, ha otthon termett zöldségekkel készül (vagy kert híján piacon, termelőtől megvásárolt zöldségekkel).
Egyik ilyen kedvenc a gyros, saját készítésű pitában.
Hozzávalók:
75 dkg liszt
4,5 - 5 dl langyos víz
1 élesztő
cukor
3-4 teáskanál só
3 evőkanál olaj
A rácson sütéstől idegenkedtem kicsit, de kár volt, mert igazán klassz, jól megpakolható piták sikeredtek.
Töltelékként fűszeres sült pulyka került bele valamint lila hagyma, káposzta, paradicsom.
Kétféle öntetet készítettem hozzá. Az egyikhez natúr joghurtot kevertem össze egy kevés fokhagymával, a másikhoz (csípős) pedig kimagozott, hámozott paradicsomot, apróra vágott piros húsú paprikát, és néhány kisebb erős paprikát turmix géppel pürésítettem, némi sóval és borssal ízesítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése