2013. január 14., hétfő

Hummusz

Múlt héten vásárolgattam, amikor az egyik üzletben találtam hummuszt. Nagyon régen nem ettem már, úgyhogy vettem is azonnal egy dobozzal. Aztán este otthon  megláttam a kamrában egy csicseriborsó konzervet, már nem is emlékeztem, mikor és hol vettem. Bizonyára azzal az elhatározással hoztam akkor haza, hogy egyszer csicseriborsó krém lesz belőle, csak megfeledkeztem róla. Ma viszont kaptam magam, és gyorsan legyártottam egy adagot vacsorára. És milyen jó ötlet volt...
Leszűrtem, lemostam a csicseriborsót (nagyjából 25 dkg volt), és egy késes robotgépbe raktam. Hozzá adtam 2 púpos evőkanál szezám magot, nagyjából egy negyed citrom levét, 3-4 evőkanál napraforgó olajat (mivel nem igazán szeretem az olíva olajat), 3 gerezd fokhagymát, sót, borsot. Ezeket összeturmixoltam szép sima krémmé, és sokszor kóstolgatva fűszerezgettem addig, amíg kedvemre való nem lett a végeredmény.
Legvégül kis tálkába raktam a krémet, meglocsoltam olíva olajjal, és megszórtam némi piros paprikával.
Pirítóssal nagyon finom vacsora volt, de bármely étkezésre el tudom képzelni :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése