2012. február 28., kedd

II. Drávamenti Böllérverseny, Darány

Tavaly januárban rendeztek első alkalommal böllér versenyt Darányban. A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy hagyományt teremtsenek, és ezt követően minden évben házigazdái legyenek ennek az eseménynek. Az első rendezvény ugyancsak jó hangulatúra sikeredett, minden résztvevő és látogató nagy örömére, ezért méltán reménykedhetett mindenki egy hasonlóan sikeres fojtatásban.
Az idei, II. verseny február 11.-én került megrendezésre, dacára a nagy hónak, és fogcsikorgató hidegnek. Az előzetesen bejelentkezett csapatok és fellépők egy része a zord időjárásra való tekintettel visszavonta a jelentkezését, de így is 12 csapat vállalta a  megmérettetést.
A portákat mindenki megépítette  már pénteken, így ezzel már nem kellett foglalkozni korán reggel.


Egész héten az időjárás jelentést lestük, hogy mire kell számítanunk ezen a jeles napon. Az előrejelzés szerint -23 fok volt várható péntek éjszakára, de szerencsére ez nem igazolódott be, és csak -13 fokot mértünk reggel 5 körül...

Míg a csapatok vezetői a sorsoláson várták, hogy kiderüljön, hányadikként kerülnek sorra, addig megérkeztek a  verseny főszereplői - és szenvedő alanyai:


Hetedikként mutathattuk meg a böllér-tudományunkat....

Fotó: Somogyi G.
 Nagy létszámú csapatunk volt, ezért nem tudott mindenki részt venni a disznó lebirkózásában....

Fotó: Somogyi G.
Az áldomásnál viszont mindenki odatette magát...

Fotó: Somogyi G.



Aztán megkezdődhetett a feldolgozás...


A csapatokat több kategóriában értékelte a zsűri: többek között kiosztották a legjobb csapatnak és legjobb böllérnek járó díjat, ezen kívül kerestetett a legjobb forralt bor,  pálinka, hurka, kolbász, töltött káposzta is.
Csapatunk, a "Podravci"a közönség díját kapta a szíves vendéglátásért. Ami igaz, az igaz: sok embert megvendégeltünk, jól fogyott a pálinka, a forralt bor, és a finom ételek is.
A zsűri elé hagymás sült vért vittünk, csontlevest, pájslit, töltött káposztát, valamint az elmaradhatatlan hurkát-kolbászt és friss sült húst.

Így szolgáltuk fel az általunk készített ételeket:


Összességében jól sikerült, a zimankó ellenére jól éreztük magunkat, de nem bántuk, amikor összecsomagolás után végre indulhattunk haza-
Most várjuk a következőt, sok új tapasztalattal, amit remélhetőleg  majd hasznosítani is tudunk.

A verseny eredménye részletesen itt található.
Az MTV horvát nyelvű beszámolója az eseményről: Hrvatska kronika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése