2011. november 20., vasárnap

Zsíros pogácsa


Előszeretettel sütjük ezt a pogácsát, ha valamilyen rendezvényre kell egy kis rágcsálnivaló, vagy kirándulni megyünk. Egyszerű, és napokig fogyasztható, ami egy többnapos kirándulás esetén igazán jól jöhet.
Több évtizedes, jól bevált  recept, a családunk egyik nagy kedvence.

1 kg liszthez 1 tojás, 3-4 jó púpos kanál zsír, 2-3 kanál tejföl, 1 élesztő, és annyi tej szükséges, hogy a más pogácsáknál megszokott állagú tésztát gyúrjunk. 10 percig pihentetjük, hogy könnyebb legyen kisodorni. Nagyjából 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd négyzet alakúra vágjuk fel az egészet. Minden négyzetre sűrű házi szilvalekvárt rakunk, és két átlós sarkát összecsípjük, megkenjük tojással és mehet a sütőbe.



 Persze készíthetünk lekvár nélküli, kerek pogácsákat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése