2011. december 4., vasárnap

Gesztenyés álom

Nagy találmány a gesztenye massza, áldás érte a "feltalálójának". Persze lehet azt mondani, hogy ebben azért nem csak gesztenye van, ettől függetlenül előszeretettel használjuk, hisz rengeteg, finomabbnál finomabb édességnek az alapja ez a készítmény.
A gesztenyés álom egy ezek közül a csodák közül, ami örök időkre felvétetett a családi bevált receptek közé.



A krém elkészítése: 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl vízzel megfőzzük majd megvárjuk míg kihűl.
                                25 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra keverünk, majd apránként hozzá kever-
                                jük a kihűlt pudingot, amíg jó habos lesz.
Az alaphoz 50 dkg gesztenye masszát, 25 dkg darált kekszet, 15 dkg margarint valamint
                                10 dkg cukrot összegyúrunk,és ízlés szerint rumot vagy aromát is rakhatunk hozzá   
A sütemény összeállítása:

Egy tál vagy tortaforma alját megszórjuk egy kevés darált keksszel, majd ebbe nyomkodjuk a gesztenyés alapot. Rásimítjuk a vaníliás krém felét, majd kirakjuk kávés tejbe mártott babapiskótával, amire a vaníliás krém másik fele kerül.





Felverünk fél liter tejszínt, és ez kerül a sütemény tetejére, lehet díszíteni torta darával, vagy reszelt csokoládéval.
Amit most készítettem, az fele a leírt receptnek, és egy normál tortaformában készült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése