2011. június 19., vasárnap

Finomságok a kemencéből


Minden évben alig várom, hogy megérkezzen a jó idő, amikor a nap részét az udvaron lehet eltölteni. Igazi  megkönnyebbülés  a hosszú téli hetek után kint ücsörögni vagy dolgozni az udvaron, és élvezni a friss levegőt, a napfényt, a szép virágokat.
Ezen kívül van valami, amit szintén hiányolunk egész télen, ez pedig a szabadtéri sütés-főzés. Bográcsozás, grillezés, vagy szalonnasütés - mindenkinek van kedvence, azt hiszem.
Nekem most a kemence a favoritom, és minden, ami benne készül.
A pizza vagy a kenyérlángos bármikor, bármekkora mennyiségben készülhet, nem szokott maradni egy morzsa sem.


A pizzát - ahogy az látszik is - a mindent bele elven készítjük, szeretünk sokféle feltétet rápakolni. Receptet nem írok hozzá, mára már mindenkinek van egy jól bevált tésztája.
A kenyérlángosra tejföl, szeletelt hagyma és szalonna került.



Természetesen mind a pizza, mind a kenyérlángos készülhet konyhai körülmények között is, de azért a kemencés változat az igazi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése