2011. június 13., hétfő

Irány Gyékényes!

Lassan 8 éve élek Pécsen, de még mindig somogyinak érzem magam, és azt hiszem ez nem is fog változni - hiszen eddigi életemnek kb. háromnegyedét ott töltöttem.
Somogyról az emberek többségének elsőként a Balaton jut eszébe, ami végülis érthető. De vannak más szép helyek is, amiket érdemes meglátogatni, és ezek közül az egyik a horvát határhoz közeli Gyékényes.
Én leginkább a tavakat szerettem volna látni, tehát célzottan csak oda mentünk, és mondhatom, nagyon szép délutánt töltöttünk el szimplán nézelődéssel.

Persze, a szomjas és éhes utazónak nem kell félnie, hogy nem talál helyet ahol szomját és éhségét csillapítsa. A strand közelében is van erre lehetőség bőven, de mi a nyaraló övezetben találtunk egy nagyon hangulatos éttermet közvetlenül a tó partján. A szép látvány mellé nagyon finom pizzát is fogyasztottunk.
A kilátás az étteremből pedig magáért beszél:


Ha már erre jártunk, tettünk egy kis kitérőt Surd környékére is, ahol köztudottan nagyon sokan foglalkoznak karácsonyfa és tuja nevelésével. Persze az ünnepre való tekintettel valamennyi kertészet zárva volt, így csak kerítésen kívülről csodálhattuk meg a tuja különlegességeket - de a kitérő így is jó ötlet volt.

Ezután pedig egy újabb kitérővel, Nagyatádon át hazafelé vettük az irányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése