2011. június 5., vasárnap

Húsvéti kirándulás

Bizony, húsvét már jó néhány hete elmúlt, mégis akkori kirándulásunkkal hozakodnék elő, hiszen olyan szép helyen jártunk.
Jankovac, Horvátország...
Úgy gondolom, nem túl sok ember számára ismerős ez a hely, mivel honfitársaink jobbára a tengerhez közelebbi nemzeti parkokat látogatják inkább (mint Krka vagy Plitvice) de aki szeretne egy szép napot a természetben eltölteni, annak jó szívvel ajánlom ezt a helyet.
A barcsi határátkelőtől kb. 60 kilométerre található ez a pici, ám nagyon szép természeti park,mely autóval és motorral egyaránt jól megközelíthető. És az oda vezető út is igazán szép tájon visz át.

Megérkezve egy szépen gondozott park fogad minket, padokkal, főző helyekkel - és a szabadban főzést kevésbé kedvelők számára egy étteremmel.
Innen indulnak rövidebb-hosszabb túraútvonalak, melyek közül választva megismerhetjük egy picit a környező terület növény- és állatvilágát, és megcsodálhatjuk a gyönyörű vízesést.
Ha valóban igazán gyönyörködni szeretnénk a vízesésekben, akkor érdemes egy tavaszi napot választani. Két éve augusztusban voltunk itt, aszály idején, és ahhoz képest igazán szembetűnő volt a különbség - április javára.
 Mi egy rövidebb túraútvonalat választottunk, kb.másfél óra alatt kényelmes tempóban végig lehetett jutni rajta, majd a túra végén elfogyasztottuk jól megérdemelt húsvéti ebédünket.

http://www.pp-papuk.hr/znamenitosti/jankovac.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése